Nya Regler För Utländsk Arbetskraft – Ekonomiskt Arbetsgivarbegrepp

Nya Regler För Utländsk Arbetskraft – Ekonomiskt Arbetsgivarbegrepp

Den 1 Januari 2021 kommer en ny lag införas i sverige, ekonomiskt arbetsgivarbegrepp. Lagen röstades igenom i riksdagen den 4 November 2020. Lagen ändrar väldigt många faktorer som tillkommer vid bemanning av utländsk arbetskraft och utländska underleverantörer och entreprenörer.

Förändringen är att om utländsk arbetskraft kommer till sverige för att arbeta kommer de vara tvungna att betala skatt och sociala avgifter från dag ett (om vistelsen kommer att vara i mer än 15 dagar under en kalendermånad eller 45 dagar under ett kalenderår). Detta betyder att utländska bemanningsföretag kommer att vara skyldiga att betala skatt och sociala avgifter för sin personal i Sverige. 

Detta innebär att 183 dagars regeln inte kan tillämpas för uthyrning av utländsk personal. Innan gällde det att om personalen vistas i sverige under mindre än 183 dagar under en 12 månadersperiod skulle personalen betala skatt i sitt hemland. Dessutom kommer svenska företag som betalar ut till utländsk företag utan F-skattsedel vara tvungna att erhålla 30% av det fakturerade beloppet.

Vad innebär det för Eustaff Bemanning? 

Vi på eustaff är glada över den nya lagen då eustaff har sedan starten av företaget alltid valt att betala sociala avgifter för vår personal i Sverige, då vi ansåg det som det rätta valet. Den nya lagen kommer göra det svårt för fusk företag som bland annat utnyttjade A1 blanketter felaktigt. Vid grund och botten är dessa ändringar i lagstiftningen inte något som kommer förändra vår verksamhet väsentligt eftersom att eustaff redan har valt att betala sociala avgifter för vår personal i Sverige. Det kommer vissirligen bli en prisökning i våra priser, men absolut inget märkvärdigt. 

Vi kommer fortsätta satsa att nå våra mål, att vara ett kostnadseffektivt bemanningsföretag som alltid levererar kvalitet i första hand och erbjuder utomjordligt bra service till våra kunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *